Lék na koronavirus: V USA na něj jdou miliardy!

Léky, ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

7. března 2020 10:15

Americký prezident Donald Trump svým podpisem schválil mimořádný finanční balíček v hodnotě 8,3 miliardy dolarů (186,5 miliardy korun) určený na boj proti současné epidemii nového typu koronaviru. Peníze mají mimo jiné sloužit k vývoji vakcíny proti koronaviru a léků na nemoc COVID-19.

Americký prezident Donald Trump dnes svým podpisem schválil mimořádný finanční balíček v hodnotě 8,3 miliardy dolarů (186,5 miliardy korun) určený na boj proti současné epidemii nového typu koronaviru. Informovala o tom agentura AP. Nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, podlehlo ve Spojených státech už 12 lidí a přes 200 se virem infikovalo.

Ze schváleného rozpočtového opatření bude financován například vývoj vakcíny proti koronaviru a léků na nemoc COVID-19 či opatření pro boj s epidemií v USA a v zahraničí. Z prostředků bude také stát poskytovat půjčky malým podnikům, aby nebyly příliš zasaženy případným ochlazením ekonomiky v důsledku šíření nákazy.

V USA je nejvíce zasažena oblast kolem města Seattle ve státu Washington a stát Kalifornie. Nedaleko kalifornského pobřeží nyní kotví obří výletní loď Grand Princess, z níž nedávno vystoupil postarší muž, jenž následně nákaze podlehl. Na palubě je asi 3500 lidí, kteří nyní podstoupí testy na koronavirus.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) léky Donald Trump USA