Nehoda autobusu dnes na Slovensku: Devět českých turistů se zranilo

Autobus, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. listopadu 2022 16:10

Při nehodě autobusu s českými turisty na jihu Slovenska se dnes zranilo devět lidí, utrpěli lehčí i těžší zranění. Jednoho ze zraněných ve vážném stavu a v umělém spánku záchranářský vrtulník přepravil do bratislavské univerzitní nemocnice (UNB). Oznámili to dnes hasiči, policie a záchranáři.

Mluvčí prezidia hasičského a záchranného sboru Katarína Križanová ČTK informovala, že autobus s asi 50 cestujícími bokem narazil do stromů u vozovky.

Nejvážnější zranění, a to hlavy a horní končetiny, utrpěl při nehodě 74letý muž. Záchranářský vrtulník pacienta podle mluvčí společnosti Air-Transport Europe Zuzany Hopjakové odvezl do nemocnice. "Pán je ve velmi vážném stavu, byl uveden do umělého spánku," řekla ČTK mluvčí UNB Eva Kliská.

Nehoda se stala u vesnice Dolný Bar nedaleko města Dunajská Streda. Podle policie plně obsazený autobus jel směrem do města Veľký Meder. Slovenská média uvedla, že turisté mířili na tamní termální koupaliště. Kvůli nehodě policisté uzavřeli dopravu na místní silnici první třídy.

Veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska uvedl, že v autobuse cestovali senioři a že těžká zranění při nehodě utrpěli tři lidé. Podle něj se nehoda stala na rovné silnici. Její přesnou příčinu vyšetřuje policie, která u řidičky autobusu nezjistila požití alkoholu.

Hasiči původně informovali, že autobus sjel z vozovky. Později ale uvedli, že vůz svou boční stranou narazil do stromů ze zatím nezjištěné příčiny.

Témata: Nehody autobusů Autobusy Slovensko