Vicepremiér Hamáček promluvil: Chystá se uzavírka dalších okresů?

Jan Hamáček v Poslanecké sněmovně

Autor: stars24.cz, ČTK

21. února 2021 17:27

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) nemá informace, že by se nyní kvůli špatné epidemické situace chystala uzavírka dalších okresů s velkým výskytem covidu-19. Vláda by se podle něj měla v pondělí zřejmě zabývat jen povinností nosit respirátory v hromadné dopravě a v obchodech, další opatření ministerstvo zdravotnictví nenavrhuje. Hamáček to dnes řekl v České televizi.

Kvůli epidemické situaci jsou v současné době uzavřeny tři okresy v Královéhradeckém a Karlovarském kraji. Platí v nich přísnější opatření, lidé oblasti nesmí kromě výjimek opouštět, ani do nich jezdit. Situace se v posledních dnech zhoršuje i v dalších okresech zejména v Plzeňském kraji.

Hamáček řekl, že v současné době nemá informace, že by krajské hygienické stanice chystaly uzávěru dalších okresů. Poznamenal, že jako ministr vnitra by to věděl, protože by si hygienici vyžadovali součinnost s policií.

Očekává, že o tématu se ale bude hovořit buď na vládě nebo na radě pro zdravotní rizika. Poukázal na omezené kapacity policie, která zavedená opatření kontroluje. Uzavření například celého kraje označil z hlediska policejních kapacit za velmi složité.

Témata: Jan Hamáček Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Vláda ČR