SK Slavia Praha porazila Brno, Zlín zdolal Teplice

SK Slavia Praha

Autor: ČTK

11. února 2023 21:29

Fotbalisté Slavie porazili v 19. kole první ligy nováčka z Brna 2:0. Pražané vedou neúplnou tabulku o čtyři body před obhájcem titulu Plzní, která v neděli hostí České Budějovice. Předposlední Zlín zdolal Teplice 2:1 a poprvé v nejvyšší soutěži vyhrál pod trenérem Pavlem Vrbou.

Osmý ligový triumf Slavie za sebou zařídili ve druhém poločase střídající hráči. Brazilec Ewerton nejprve v 58. minutě otevřel skóre z přímého kopu a v závěru připravil druhý gól pro Micka van Burena. Nizozemský útočník 11. brankou v sezoně nejvyšší soutěže dorovnal nejlepšího kanonýra Jakuba Řezníčka z Brna, který se v Edenu neprosadil. Zbrojovka nevyhrála šesté kolo v řadě, z toho popáté prohrála, a zůstala jedenáctá.

Zlín nakročil ke třetí výhře v ligové sezoně už v úvodní dvacetiminutovce, kdy skórovali zimní slovenská posila Filip Balaj a Martin Fillo z penalty. Za hosty snížil po hodině hry střídající Tadeáš Vachoušek premiérovou trefou v nejvyšší soutěži. "Ševci" na jaře zvítězili po dvou remízách, Teplice letos i potřetí prohrály. Zlín je v tabulce dál patnáctý, Severočeši získali o dva body více a patří jim 13. pozice.

Dlouho vyrovnaný souboj v Liberci rozhodl až ve druhé minutě nastavení střídající Ondřej Mihálik. Hosty z Uherského Hradiště předtím několikrát podržel brankář Filip Nguyen, jenž působil v domácím týmu. Slovácko i ve třetím utkání jarní části bodovalo a neinkasovalo. Slovan ve druhé polovině sezony poprvé prohrál a v tabulce je osmý.

Jablonec poslal do vedení ve 29. minutě vlastním gólem Jiří Klíma po střele Tomáše Hübschmana. V 83. minutě přidal pojistku hostů Václav Sejk, v nastavení už pouze snížil Srb Srdjan Plavšič výstavní střelou. Severočeši vyhráli poprvé po čtyřech kolech a posunuli se na 12. místo, Baník po první jarní porážce zůstal devátý.

V neděli jsou vedle zápasu Plzně s Budějovicemi na programu další tři utkání 19. kola. Bohemians 1905 v malém pražském derby přivítají Spartu, Olomouc vyzve Hradec Králové a Mladá Boleslav nastoupí proti Pardubicím.

Témata: Fotbal sk slavia praha FC Zlín