Rychlobruslařka Martina Sáblíková po zranění opět zabodovala!

Martina Sáblíková 2

Autor: ČTK

11. února 2023 9:28

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se po zranění vrátila do Světového poháru druhým místem na 3000 metrů v Tomaszówě Mazowieckém. Světová rekordmanka v Polsku prohrála o pouhých osm setin sekundy s vedoucí ženou seriálu Ragne Wiklundovou z Norska.

Pětatřicetiletá Sáblíková se vrátila k závodění po prosincovém zranění v Calgary, kde se při pádu řízla bruslí do nohy. Třetí díl SP v Kanadě proto vynechala úplně, ve čtvrtém nastoupila jen na trati 5000 metrů, aby se kvalifikovala na mistrovství světa. Kvůli léčbě se odhlásila také z lednového mistrovství Evropy ve víceboji.

Na pomalejší dráze v Tomaszówě Mazowieckém jela Sáblíková už ve čtvrté z osmi dvojic s domácí Magdalenou Czyszczonovou. Časem 4:06,04 se dostala do čela a pak už jen čekala, zda ji překoná některá ze soupeřek jedoucích po ní. Povedlo se to až v poslední jízdě favorizované Norce Wiklundové, jež trojnásobnou olympijskou vítězku porazila o necelou desetinu sekundy.

Sáblíková si cenila nejen pódia, ale hlavně nejlepší jízdy v sezoně. "Jedna věc je stříbrná medaile ze svěťáku, ale druhá věc je - a ta je pro mě strašně důležitá, možná důležitější než to stříbro - a to je projev jízdy. Měla jsem sílu jet i v konci a úplně extra jsem neumírala. To má pro mě obrovskou cenu. Že jsem se vrátila na nějaký ten level," řekla Sáblíková v nahrávce pro média.

Témata: Martina Sáblíková