Linda Fruhvirtová zaujala svět. Sestra Brenda odmítla přirovnání k Willamsovým

Linda Fruhvirtová

Autor: ČTK

28. ledna 2023 11:26

Sedmnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová byla po osmifinálové porážce na Australian Open s Chorvatkou Donnou Vekičovou zklamaná, ale věřila, že v budoucnu dostane další šance.

Pražská rodačka si v Melbourne vylepšila grandslamová maxima a zaujala tenisový svět stejně jako její patnáctiletá sestra Brenda, která prošla do hlavní soutěže z kvalifikace. Přirovnání k sestrám Venus a Sereně Willamsovým na tiskové konferenci ale odmítla.

"Je to samozřejmě čest, ale opravdu bych nás nesrovnávala se Serenou nebo Venus. Ony jsou legendy tohoto sportu. Když jsme byly mladší, vždycky jsme jejich zápasy rády sledovaly a byly naší inspirací. Nikdy jsme ale nechtěly někoho kopírovat," řekla Fruhvirtová.

V Melbourne vyřadila Australanky Jaimee Fourlisovou a Kimberly Birrellovou a poté také krajanku Markétu Vondroušovou. O dva roky mladší Brenda byla po postupu z kvalifikace nejmladší účastnicí turnaje. V 1. kole prohrála s o třináct let starší Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou. "Je pravda, že jsme také sestry a můžeme být dobré, ale uvidíme, co se stane. Myslím, že je příliš brzy na to, aby nás porovnávaly se Serenou a Venus," doplnila Linda Fruhvirtová.

Témata: Linda Fruhvirtová