Marie Bouzková ovládla Prague Open, připsala si první vítězství na WTA

Marie Bouzková

Autor: ČTK

31. července 2022 15:52

Tenistka Marie Bouzková triumfovala na letošním turnaji Livesport Prague Open a připsala si první vítězství na okruhu WTA v kariéře.

Nasazená osmička dnes deklasovala ve finále na tvrdém povrchu v areálu pražské Sparty ve Stromovce Rusku Anastasii Potapovovou 6:0, 6:3. Turnajovou sedmičku zdolala po hodině a 11 minutách, v tomto týdnu Bouzková v Praze neztratila ani jeden set.

"Chci poděkovat všem, co jste mi přišli v posledních dnech fandit. Ani nedokážu popsat, jakou mám teď radost. Je neuvěřitelné, že se mi podařilo vyhrát první titul doma, a nemohu být šťastnější. Splnil se mi sen a hrozně si to užívám," řekla v proslovu na kurtu Bouzková.

"Je to má první vítězná řeč, takže se omlouvám, jestli není úplně nejlepší. Gratuluji také Anastasii a přeji ji všechno nejlepší do další kariéry," doplnila Bouzková, která by se ráda vrátila na turnaj v Praze i příští rok.

Čtyřiadvacetiletá Bouzková získala premiérový titul při čtvrté finálové účasti. Navázala na úspěšné vystoupení ve Wimbledonu, kde došla do čtvrtfinále, a celkem vyhrála devátý z deseti z posledních zápasů. O tři roky mladší Potapovovou porazila i ve druhém vzájemném zápase. Ruska ztratila ve finále sedm z osmi servisů a udělala pět dvojchyb.

Témata: Marie Bouzková