Dominik Hašek: Legenda z Nagana chce šéfovat českému hokeji!

Dominik Hašek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. května 2022 10:40

Český hokej neprožívá zrovna nejlepší léta, je to spíš přesně naopak. Dosavadní změny zatím nic zásadního nepřinesly. Nyní se možná schyluje k jedné velké. V čele svazu by mohl stanout Dominik Hašek.

"Hašek na Hrad," volali fanoušci před téměř čtvrtstoletím po triumfu hokejistů na olympijských hrách v Naganu. Někdejší brankář o sobě v souvislosti s postem prezidenta v poslední době hlasitě uvažoval, nakonec se ale rozhodl pro něco jiného. 

Hašek v úterý potvrdil, že bude kandidovat na post prezidenta Českého svazu ledního hokeje. "Cítím, že je správný čas. Mým cílem je celkově zlepšit stav českého hokeje, hlavně v mládeži. Věřím, že moje osobnost a program mu může pomoct," řekl serveru idnes.cz. 

Nejpopulárnější zimní sport čeká deset let na medaili z velké akce, naposledy přivezli reprezentanti bronz ze světového šampionátu v roce 2012. Momentálně se národní tým připravuje na mistrovství světa, které začne v pátek ve Finsku.

Hašek je olympijským vítězem z roku 1998, ze světových šampionátů má čtyři medaile, zlato ale nezískal. S Detroitem dvakrát vyhrál Stanley Cup, tedy play-off zámořské NHL. 

Témata: Dominik Hašek hokej