Hokej na zimní olympiádě 2022: Český tým odehrál neuvěřitelný zápas a porazil Rusko

Český tým porazil Rusko 6:5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. února 2022 18:25

Čeští hokejisté porazili na olympijském turnaji v Pekingu ruský výběr 6:5 v prodloužení, v základní skupině skončili třetí a čeká je zápas o postup do čtvrtfinále.

Po pěti minutách hry se Rusům podařilo překonat českého gólmana do stavu  0:1 pro Rusko. Do děje utkání následně výrazně promlouvaly početní výhody a jednu takovou dostali Češi k dispozici ve 12. minutě. A právě tu Češi dokázali využít, když se střelou od modré trefil Kundrátek. 

Další zvrat pro Česko přišel v oslabení. Hrubce tehdy překonal Nestěrov a Rusové tak vedli 1:2. Poté se ale trefil Krejčí po Červenkově přihrávce a pak svůj první zápas na olympiádě v Pekingu oslavil gólem Michael Špaček, 3:2 pro Česko.

Na začátku třetí třetiny se Klok postaral o navýšení na 4:2. Rusové ale českou radost rychle osprchovali studenou vodou, když 36 vteřin na to snížil dorážkou Semjonov, následně Gricjuk a ve 49. minutě se vytasil s další přesnou trefou Čibisov.

Za stavu 4:5 pro Rusko se ale Hykovi podařilo vyrovnat na 5:5. Přestože se obě mužstva snažili rozhodnout ještě před sirénou, duel dospěl až do prodloužení tři na tři. V něm byl v jeho polovině vyloučen Nišikin a dlouhé obléhání ruského brankoviště nakonec přineslo ovoce.

Utkání hokejistů s ruskými obhájci zlata z Pchjongčchangu, kteří ve dvou předchozích zápasech nedostali gól, rozhodl v čase 64:29 čtvrtou využitou přesilovou hrou obránce Libor Šulák.

Po druhé dvoubodové výhře obsadil český tým ve skupině B třetí místo za Ruskem a Dánskem a o postup do čtvrtfinále bude bojovat v kvalifikační části v úterý. Jméno soupeře se svěřenci trenéra Filipa Pešána dozvědí v neděli.

Témata: hokej olympiáda Hokej MS CZE Tým