Wimbledon českou vítězku nemá: Finále zvládla lépe Ashleigh Bartyová!

Karolína Plíšková prohrála ve finále Wimbledonu. (10.7.2021)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. července 2021 18:00

Český ženský tenis se druhého grandslamového titulu v řadě nedočkal. Karolína Plíšková nezvládla poslední krok k napodobení pařížského úspěchu Barbory Krejčíkové. Ve wimbledonském finále podlehla Ashleigh Bartyové 3:6, 7:6 a 3:6.

Česká tenistka a někdejší světová jednička Plíšková nevstoupila do utkání dobře a v úvodním setu rychle prohrávala 0:4. Australanka Bartyová už si náskok pohlídala a první sadu získala poměrem 6:3.

Aktuální vedoucí hráčka žebříčku se ujala vedení i v druhém setu, když Plíškové vzala podání ve třetí hře a následně brejk potvrdila. Rodačka z Loun si ale vzápětí vzala ztracený servis zpátky a srovnala na 3:3.

Klíčové okamžiky přišly v závěru setu. Plíšková nejprve ztratila podání za stavu 5:5 a Bartyová šla vzápětí podávat na vítězství v celém utkání. O servis však přišla a druhá sada šla do tiebreaku, který ovládla česká hráčka. 

Plíšková ovšem vstoupila špatně i do třetího setu, rychle prohrávala 0:3 a vrátit do boje o wimbledonský titul se už nedokázala. Na londýnské trávě tak kralovala Bartyová, která již dříve vyřadila Karolínu Muchovou.

Devětadvacetiletá česká reprezentantka tak stále čeká na první grandslamový titul, poprvé neuspěla v roce 2016 ve finále US Open. 

Témata: Karolína Plíšková wimbledon