Miroslav Kalousek nechce volit generála Pavla: Ostrý slovní střet!

Miroslav Kalousek (TOP 09)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. července 2022 15:10

Nejnovější průzkum k prezidentské volbě ukázal, že favorité zůstávají stejní - expremiér Andrej Babiš a generál Petr Pavel. Ostře na to reagoval někdejší poslanec Miroslav Kalousek.

Kalousek na twitteru napsal, že si to asi zasloužíme. "Asi nám nezbývá nic jiného, než 32 let po Listopadu volit jednoho nebo druhého 'prominentního spratka' z té či oné prominentní bolševické rodiny. V takovém případě bych volil generála Pavla. Pořád ale doufám, že budu mít důstojnou šanci," poznamenal.

Pavel reagoval slovy, že by od exministra financí čekal víc. "Vím, že se nebojíte silnějších výrazů a někdy jsou opravdu zapotřebí, ale tímhle jste klesl hluboko pod svojí úroveň. Tudy cesta k lepší politické kultuře opravdu nevede," vzkázal.

Někdejší předseda TOP 09 ale kontroval osobní zkušeností. "Když jsem šel v 15 letech do montérek, abych byl vychován 'dělnickou třídou', s křivdou jsem sledoval 'bolševické spratky', kteří ode mě opisovali a chodili na gymnázium. Nikoho z nich jsem nesoudil. Ale také mě nenapadlo, že by kandidovali na prezidenta," uvedl.

Kalousek pak ještě v dalším příspěvku konstatoval, že už dlouho nedostal tak vynadáno. Přesto podle svých slov doufá v jiné obsazení druhého kola prezidentské volby.

Témata: Miroslav Kalousek Petr Pavel Andrej Babiš