Počasí příští týden: Tropy už nečekejme, přijde ochlazení

Letní počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. srpna 2022 6:00

Spolu se začátkem školního roku se Česko postupně začne loučit s létem. Tropické teploty už se neukáží, naopak se ochladí, a místy i citelně. Denní teploty místy klesnou až na 18 stupňů.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Jasno až polojasno, na jihozápadě a zpočátku i na východě při zvětšené oblačnosti ojediněle déšť nebo přeháňky. Ráno ojediněle mlhy nebo zataženo nízkou oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, na jihozápadě a jihovýchodě území kolem 14 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý severní nebo proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na úterý:Skoro jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý proměnlivý, přes den severní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na středu:Skoro jasno až polojasno, postupně od jihozápadu přibývání oblačnosti, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný severovýchodní vítr 2 až 5 m/s

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až polojasno a ojediněle déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až polojasno a ojediněle déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 23 °C, v závěru místy až 25 °C.

Témata: Počasí Léto