Vražda v Chotěboři? Policie vyšetřuje podezřelou smrt ženy

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. února 2023 15:20

Kriminalisté na Vysočině vyšetřují od pátečního rána podezřelé úmrtí ženy v Chotěboři, informovala Policie ČR. V případu se angažuje i starosta města, který se obrátil na občany.

Policie o případu informovala krátce před polednem na twitteru s tím, že na něm pracuje od ranních hodin. Tělo mladé ženy bylo nalezeno venku v blízkosti bytového domu v Chotěboři. Vyšetřování zatím komplikuje i fakt, že policisté netuší, o koho jde.

"Do současné doby se nám nepodařilo zjistit její totožnost. Přesnou dobu a příčinu úmrtí stanoví až výsledky nařízené soudní pitvy," uvedli ke kauze kriminalisté. 

Starosta města Ondřej Kozub po jednání s krajským policejním ředitelem vyzval občany, aby mezi sebou nešířili nepravdivé informace a nepanikařili. 

"Policisté se velmi intenzivně věnují situaci, aby ji co nejdříve vyřešili. Byl jsem ubezpečen, že se není třeba obávat. Policie v tuto chvíli činí potřebné kroky a jak to bude možné, budou nás informovat. Za sebe věřím, že Policie ČR vše v krátké době vyřeší a my se budeme moci dál cítit v našem městě bezpečně," uvedl na webu. 

Témata: krimi Policie ČR