Střelba v Brně: Útočník poranil ženu, kterou znal. Policie ho brzy dopadla

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. září 2022 15:20

V Brně došlo v pátek brzy ráno k výstřelu. Útočník, který zranil ženu, byl policií brzy dopaden. Podezřelý je hned z několika trestných činů, momentálně je v cele předběžného zadržení.

Policie ČR dokonce zveřejnila video ze zadržení pachatele na oficiálním twitterovém profilu.

BRNO: Střelba dnes brzy ráno vyděsila obyvatele v Brně-Líšni. Po útočníkovi, který poranil ženu výstřely z plynové pistole, okamžitě začaly pátrat hlídky včetně zásahové jednotky a vrtulníku. Podezřelý měl k ženě vztah. Dopadli jsme ho po 2 hodinách v Židenicích. #policiejmk pic.twitter.com/8cbtSJcCrK

— Policie ČR (@PolicieCZ) September 2, 2022

Střelba se ozvala dnes brzy ráno v Líšni. Ukázalo se, že útočník střílel z plynové pistole a poranil ženu, ke které měl vztah. Okamžitě byla proto zahájena pátrací akce.

Zapojily se do ní hlídky, pátrací jednotka i vrtulník. K dopadení podezřelého došlo zhruba po dvou hodinách v Židenicích. 

"Případ prověřují brněnští kriminalisté, v tuto chvíli pro podezření ze spáchání trestných činů těžké ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Podezřelý je v policejní cele, probíhají další procesní úkony, zjišťujeme motiv činu," uvedli policisté na twitteru. 

Témata: krimi Policie ČR Brno