Masakr v Tišnově: Rodinná tragédie, potvrdila policie! Co hrozí pachateli?

Tišnov

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. října 2021 11:31

Jihomoravským Tišnovem otřásla v pondělí večer zpráva o brutálním útoku, při kterém bylo zraněno několik členů jedné rodiny, někteří z nich vážně. Útočníkem byl jejich příbuzný. Jaký trest mu hrozí?

Policie zatím k pondělnímu případu zveřejnila jen krátké prohlášení, v němž potvrdila, že jde o rodinnou tragédii. Pět příbuzných pachatele při ní utrpělo bodnosečná poranění, jejichž léčba vyžaduje hospitalizaci. 

Muž byl zadržen bezprostředně po činu a již i obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Hrozí mu tak až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Státní zástupce obdržel podnět k návrhu na vzetí do vazby.

"Podle výsledků orientačních testů na návykové látky nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. Obviněný dosud nebyl trestán, motiv jeho jednání zjišťujeme," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. 

K případu se na facebooku vyjádřili již v pondělí večer také zástupci města s tím, že k napadení došlo v Jungmannově ulici. "Prosím, zachovejme klid a mysleme na všechny zúčastněné," vyzvali spoluočbany.

Témata: útok v Tišnově (11. 10. 2021) Policie ČR