Majitelce při venčení utekl pes. Zažil jízdu svého života a domů se vrátil taxikem!

Psi

Autor: ČTK

15. února 2023 19:35

Tříletý pes plemene cavapoo jménem Ralph z britského Wrexhamu ujel na 160 kilometrů v taxi na letiště do Manchesteru a zpět, než se vrátil ke své majitelce, které utekl při ranní procházce.

Ralph se ztratil Georgii Creweové v pondělí kolem páté ráno při procházce v lomu, když se Creweová zastavila na kus řeči s jiným pejskařem. Ačkoliv nikdy předtím neutekl, Ralph se na místo už nevrátil a majitelka jej v lomu a přilehlém lese hledala tři hodiny.

"Ukázalo se, že z lomu odešel a vydal se ulicemi směrem k domovu. Po cestě ale narazil na taxi, které vyzvedávalo rodinu mířící na letiště. Byla zima a Ralph skočil dovnitř do auta," popsala Creweová pro BBC.

Jelikož pes neměl na obojku žádné identifikační informace, řidič nemohl nikoho kontaktovat. A jelikož Ralpha nechtěl nechat u silnice, vzal ho s sebou na letiště a rozhodl se majitele najít později. Z letiště jel do Moldu v hrabství Flintshire, kde bydlí.

Ralph se majitelce vrátil díky tomu, že jak ona sama, tak náhodou i řidičův přítel sdíleli informaci o jeho zmizení na sociálních sítích. Doma byl pes už kolem desáté ráno. "Měl velkou snídani a prospal většinu dne," popsala Georgia, která dodala, že Ralphovi co nejdřív pořídí obojek s GPS čipem a světlem.

Témata: Psi Velká Británie