Vědecky potvrzeno: Jak často byste měli spát se svým partnerem?

Ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. září 2018 17:26

Řada párů se obává, že jim jejich protějšek ze vztahu uteče kvůli nedostatečné intenzitě sexu. Vědci se proto rozhodli zjistit, jak často by spolu měli partneři spát, aby ve vztahu vše fungovalo. Výsledky nové studie jsou překvapivé a leckoho možná zaskočí.

Máte vztah jako z pohádky, s partnerem si rozumíte a jste spolu spokojeni a šťastni? Ani tak nemusíte mít zaručeno, že se váš protějšek nezačne poohlížet jinde. Důvodem může být nízká intenzita sexu, která trápí více párů, než by se mohlo zdát.

Vědci z torontské univerzity se proto rozhodli zjisti, kolik sexu lidé ke štěstí skutečně potřebují. Z unikátního výzkumu, o kterém informovala americká média, vyplynulo, že je to méně, než by se mohlo předpokládat.

Ke štěstí není potřeba, aby se zamilovaní lidé oddávali sexu několikrát denně či týdně, naopak. Ty nejšťastnější páry mají sexuální styk jen jednou za týden, a to podle vědců bohatě stačí pro udržení vztahu, alespoň v této oblasti.

Z výzkumu také vyplynulo, že 96 procent dotazovaných upřednostňuje sexuální akt s někým, s kým mezi sebou mají hlubší vztah. I menší sexuální četnost tak dokáže vynahradit fakt, že se v ložnici oddáváte milostným hrátkám s osobou, kterou milujete.

Co se týče četnosti sexuálního aktu jako takového, v průměru se mu lidé podle studie oddávají zhruba třikrát za měsíc, bez ohledu na to, jestli jsou zadaní nebo ne.

Zajímavá je také výměna rolí v ložnici. Zatímco dříve platilo, že mazlení a objímání bylo spíše výsadou žen, situace se obrací. Průzkum totiž ukázal, že něžnosti a předehru v poslední době vyžadují více muži než ženy.

Témata: Vědci sex Pohlavní styk ženy Muži