Odznak Vysočina se vrací. Prima představila podzimní nabídku

Michal Suchánek a Martin Hofmann v seriálu Odznak Vysočina.

Autor: ČTK

31. července 2022 15:01

Prima chystá nový komediální seriál Agrometal, na Nově začala vznikat druhá řada seriálu Odznak Vysočina a Česká televize připravuje další díly Osady. Osmidílný Agrometal natáčí režisér Karel Janák. Na režii nových epizod kriminálního seriálu Odznak Vysočina se spolu s Markem Najbrtem podílí Andy Fehu.

Podle údajů mediálního zastupitelství Atmedia, jež vycházejí z oficiálního elektronického měření televizní sledovanosti ATO-Nielsen Admosphere, jsou seriály na českých televizních obrazovkách nejsledovanějším programovým žánrem, za nimi následují filmy. Z celkového času, který Češi tráví sledováním televize, věnují seriálům a filmům 46 procent.

Seriál Agrometal se bude odehrávat ve fiktivní české vesničce Čertice. Jeho hlavní hrdina Lukyn, kterého ztvárnil Lukáš Příkazký, chce vyhrát soutěž amatérských kapel, ve které vítěz získá motocykl. Problém je, že Lukyn žádnou kapelu nemá a neumí hrát na žádný nástroj. V dalších rolích diváci uvidí Kristýnu Leichtovou, Petra Stacha, Jaroslava Plesla nebo Patricii Pagáčovou. "Já bych si přál, aby si tento seriál diváci užili. Mým úkolem bylo oslovit široké publikum, aby si tam zkrátka každý našel to své," uvedl režisér Janák.

V nových dílech seriálu Odznak Vysočina se diváci opět setkají s pěticí vyšetřovatelů pod vedením kapitánky Dany Skálové (Monika Hilmerová). Vrátí se i další členové jejího týmu – Kateřina Vlčková (Simona Zmrzlá), Petr Bach (Martin Hofmann), Karel Šmíd (Michal Suchánek) a Václav Kocián (Patrik Děrgel). Kromě nich se objeví nová postava plukovníka Valtra Kožíška (Pavel Řezníček), přímého nadřízeného kapitánky Skálové. Vedle nových hereckých tváří má seriál ještě jednu změnu v tvůrčím týmu. Režisérský tým rozšíří zkušený Marek Najbrt. Zobrazení policejních metod s tvůrci konzultuje odborná poradkyně a Policistka roku 2018 Renáta Miková.

Témata: Odznak Vysočina