Anna K., Wohnout nebo Dan Bárta. Tuzemské hvězdy představily plán na letošní rok!

Na Votvíráku zazněl i Svařák od legendárních Walda Gang 4

Autor: ČTK

2. března 2023 21:31

Zástupci tuzemské populární hudby zpěvačka Anna K., zpěváci James Harries a Dan Bárta a kapely Zrní nebo Wohnout se chystají na koncertní turné. Umělci na nich představí starší i nové nahrávky, někteří v netradičních akustických provedeních.

Kladenská kapela Zrní, která má cenu Anděl za Objev roku 2012, natočila album Široko daleko, na kterém se podle jejích členů vrátila ke svým kořenům. Nové písně představí na turné, které zahájí 3. března v Českých Budějovicích. Za jeden z vrcholů letošních koncertů považují vystoupení na festivalu Metronome Prague, který se uskuteční 22. až 25. června na pražském Výstavišti.

Přípravy na své další turné finišuje zpěvačka Anna K. Na deseti koncertech po republice představí největší hity včetně novinky O Tobě i o mně v akustických aranžích. Série koncertů odstartuje 10. března ve Zlíně a skončí 5. května v Chomutově.

V Česku pobývající rodák z Manchesteru James Harries vydal album Hiraeth nazvané velšským slovem, které vyjadřuje touhu po domově, a chystá několik jarních koncertů. První z nich se uskuteční 29. března v Liberci. Oproti předchozím nahrávkám se tentokrát Harries rozhodl pro akustičtější polohu, kterou v několika písních podporují vokály Amélie Siby, violoncello hráče České filharmonie Jana Kellera, kytary Josefa Štěpánka nebo bicí Romana Víchy.

Také skupina Wohnout připravila koncertní turné v akustické podobě a vyrazí na koncerty po 14 tuzemských divadlech a kinech. První bude 3. března ve Valašském Meziříčí. Potvrzeným hostem je houslista Vojta Lavička. Kapela láká na nové aranže a divadelní scénu. 

Dan Bárta, jedenáctinásobný držitel ceny Anděl, vydává se svou skupinou Illustratosphere remaster edice vyprodaných prvních alb - Illustratosphere a Entropicture na CD a vinylech, kde se oba tituly objevují poprvé. K příležitosti reedic naplánoval Bárta s Illustratosphere jarní turné po ČR a Slovensku, které zahájí 12. dubna v pražském Divadle pod Palmovkou.

Témata: Anna K. skupina Wohnout Dan Bárta