Harry a Meghan před soudem? V USA se řeší pomluvy!

Meghan Markle a princ Harry

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

14. února 2023 19:41

Princ Harry a jeho žena Meghan možná budou přizváni k tomu, aby předstoupili před americký soud. Bývalou herečku a manželku syna současného britského krále Karla III. totiž žaluje její nevlastní sestra Samantha. Chce po ní v přepočtu 1,65 milionu korun.

Kauza se táhne už skoro rok, žaloba pro pomluvu a zraňující nepravdy byla podána v březnu 2022. Podle BBC by soud mohl přivolat prince Harryho a jeho ženu k výpovědi v případu. Pár se chtěl vyhnout i pouhé formální výpovědi mimo samotné soudní líčení, soudkyně to ale zamítla.

Samantha Markle si stěžuje, že byla kvůli Meghan vystavena celosvětovému ponížení. Vadí jí, že slavná sestra veřejně dezinterpretovala jejich vztah během dospívání. Předmětem sporu je například vyjádření v rámci rozhovoru s Oprah Winfreyovou, kde bývalá herečka řekla, že byla "jediné dítě".

Ze soudních dokumentů vyplývá, že Samantha tvrdí, že s Meghan měli mnohem bližší vztah a udržovali častý a pravidelný kontakt během jejího dětství. Dokonce ji měla vozit do školy. V papírech jsou pak například i zmínky o otcových platbách za soukromé vzdělání nynější manželky prince Harryho.

Právníci žalované osoby jsou ale toho názoru, že požadavky druhé strany jsou vágní a nejasné.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu opustili institut královské rodiny v únoru 2021. Nyní žijí v bohaté komunitě na západním pobřeží USA, mají syna Archieho a dceru Lilibet Dianu a v médiích jsou hlasitými kritiky monarchie. Na jaře by se přesto měli ve Velké Británii zúčastnit oficiální korunovace krále Karla III.

Témata: Princ Harry Meghan Markle USA