Harry a Meghan zažijí potupu? Jazyk za zuby a jen se dívejte!

Meghan Markle a princ Harry

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. února 2023 14:18

Harry a Meghan zřejmě na jaře navštíví Velkou Británii u příležitosti korunovace panovníka, vřelé přivítání je ale nečeká. Naopak je nejspíš budou svazovat velmi přísná pravidla, pokud se jim tedy kontroverzní pár podvolí.

Harry a jeho žena Meghan opustili institut královské rodiny před dvěma lety. Vztahy s blízkými se od té doby v podstatě jen komplikují. Přesto jsme už předminulý týden informovali, že pozvánka na květnovou korunovaci krále Karla III., princova otce, by je minout neměla.

Podle serveru Sky News už několik zdrojů potvrdilo, že se slavnostního aktu zúčastní. Nebudou přitom mít žádné oficiální role a budou prostými přihlížejícími. 

Dokonce se proslýchá, že hvězdný pár bude nabádán k tomu, aby se členy rodiny mluvil "jen o počasí". Harry a Meghan tak možná zažijí na jaře pořádnou potupu.

První britská korunovace po 70 letech začne v sobotu 6. května, kdy se průvod s králem a jeho chotí Camillou vydá z Buckinghamského paláce do Westminsterského opatství, kde je korunuje arcibiskup z Canterbury. Pak se průvod vrátí do Buckinghamského paláce, z jehož balkonu královská rodina pozdraví lidi venku.

V neděli se ve Windsoru uskuteční světelná show a koncert, na kterém vystoupí známé hudební a taneční hvězdy, orchestry a pestrý korunovační sbor poskládaný z amatérských zpěváků z řad pracovníků zdravotnického systému, neslyšících, uprchlíků nebo sluchově postižených. V pondělí pak bude den dobrovolnictví, kdy se lidé budou moci zapojit do nějaké pomoci ve svém okolí.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr) Velká Británie