Justin Bieber šokoval fanoušky! Všechny svoje písně prodal!

Justin Bieber 3

Autor: ČTK

28. ledna 2023 10:31

Popový zpěvák Justin Bieber prodal britské investiční společnosti Hipgnosis autorská práva na celou svou dosavadní tvorbu. Společnost tak vlastní práva na Bieberovy hity jako Sorry, Peaches nebo Baby.

Hipgnosis získala autorská práva na celý Bieberův hudební katalog, který čítá zhruba 290 písní a šest alb.

Částku, kterou Bieber z prodeje získal, strany nezveřejnily. Podle magazínu Billboard zpěvák mohl z prodeje získat až 200 milionů dolarů. "Justin (Bieber) je skutečně jedinečný ve (své) generaci, což reflektuje i velikost obchodu," uvedl zpěvákův manažer Scott Braun. Podle šéfa Hipgnosis Mercka Mercuriadise se jedná o jednu z největší částek vyplacených umělci, kterému ještě nebylo 70 let.

Odprodat práva na celou svou tvorbu investiční společnosti se v minulosti rozhodli i další známí hudebníci, například Bob Dylan, Sting nebo Shakira. Bieber, které mu je 28 let, je však nejmladším světoznámým hudebníkem, který se k takovému kroku rozhodl. Bieber, který začal vystupovat, když mu bylo sotva 13 let, zaznamenává se svou hudbou komerční úspěchy. Z každého jeho alba se prodal minimálně jeden milion kopií a na platformě Spotify jeho hudbu každý měsíc poslouchá na 69 milionů uživatelů.

Témata: Justin Bieber