Ceny MTV Europe ovládla Taylor Swiftová! Vystoupila i ukrajinská Kalush Orchestra!

Taylor Swift

Autor: ČTK

14. listopadu 2022 17:56

Zpěvačka Taylor Swiftová získala při nedělním udělování cen MTV Europe Music Awards (EMA) čtyři ocenění. Cenu dostala v kategorii nejlepší umělec, nejlepší pop, nejlepší hudební videoklip a nejlepší dlouhý videoklip, kde uspěla s desetiminutovou verzí videa k hitu All Too Well.

Dvě ceny, za nejlepší píseň a nejlepší hip-hop, si odnesla zpěvačka Nicki Minaj. Rovněž dvě ceny putovaly do rukou francouzského DJ a producenta Davida Guetty.

Předávání cen se letos uskutečnilo v německém městě Düsseldorf a objevila se na něm i ukrajinská skupina Kalush Orchestra, která v tomto roce vyhrála hudební soutěž Eurovize. V aréně zářící ukrajinskými národními barvami, modrou a žlutou, vystoupila s písní Stefania.

"Je pro nás důležité být hlasem Ukrajiny, vystupovat po celém světě a mluvit o Ukrajině, o válce a naší kultuře, o kultuře, která bojuje proti válce," prohlásil frontman kapely Oleh Psjuk.

Kapela Muse, která získala cenu za nejlepší rock, uvedla, že své vítězství věnuje lidu Ukrajiny a Íránu.

Hostitelské město Düsseldorf je domovem průkopnické německé elektronické kapely Kraftwerk, která ovlivnila generace popových hudebníků písněmi jako Autobahn, připomněla agentura Reuters. Moderátory večera byli novomanželé Taika Waititi, novozélandský režisér, a zpěvačka Rita Ora, která v průběhu večera vystřídala řadu různých outfitů. Sama také získala cenu za nejlepší vzhled.

Témata: MTV Taylor Swift