Zemřel herec Paul Sorvino (†83), proslavili ho Scorceseho Mafiáni

Paul Sorvino

Autor: ČTK

26. července 2022 4:57

Zemřel americký herec Paul Sorvino, známý z klasického gangsterského filmu Mafiáni režiséra Martina Scorseseho. Bylo mu 83 let. S odvoláním na mluvčího herce o tom informovala agentura Reuters.

"Jsem absolutně zničená. Láska mého života a ten nejlepší muž, který kdy žil, už není. Mám zlomené srdce," napsala na twitteru jeho manželka Dee Dee Sorvinová. Herec zemřel z přirozených příčin v nemocnici v Jacksonville v americkém státě Florida, uvedl jeho mluvčí.

Sorvino se narodil v New Yorku v roce 1939. Studoval hudbu a před svou hereckou kariérou toužil stát se operním pěvcem. U filmu strávil nakonec více než 50 let, mimo jiné ztvárnil policejního seržanta Phila Cerrettu v televizní sérii Zákon a pořádek či roli Paulieho Cicery ve zmiňovaných Mafiánech, kde se objevil po boku Roberta De Nira nebo Joeho Pesciho.

Sorvino měl tři děti včetně herečky Miry Sorvinové, která svému otci poděkovala při přebírání Oscara za film Mocná Afrodíté z roku 1995. "Všechno, co vím o herectví, mě naučil on," řekla tehdy. "Život plný lásky a radosti a moudrosti, který jsem s ním měla, je u konce," napsala dnes herečka na twitteru.

Témata: Paul Sorvino úmrtí