Princ Louis zaměstnal i oslavovanou královnu: Prsty si strkal do uší i do pusy!

princ Louis z Cambridge (Louis Arthur Charles) 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. června 2022 15:35

Velká Británie žije v těchto dnech oslavami výročí nástupu královny Alžběty II. na trůn před 70 lety. Hlavní osobností by tak měla být právě panovnice. Ve čtvrtek ale všechny zaujalo především jedno z pravnoučat.

Centrem Londýna včera prošel slavnostní vojenský průvod skládající se ze zhruba 1400 vojáků, 400 hudebníků a 240 koní. Členové britské královské rodiny v čele s královnou přehlídce přihlíželi. 

Na záběrech mezi ně upoutal pozornost především malý princ Louis, pravnuk panovnice a syn prince Williama a vévodkyně Kate. Fotografie ukazují, že si kupříkladu zacpával uši nebo s pomocí malíčků dělal nejrůznější obličeje.

Prince Louis steals the show! Mischievous young royal takes centre stage as he chats constantly to the Queen https://t.co/CKY8g1musd pic.twitter.com/s4c5Qhov9O

— Daily Mail Online (@MailOnline) June 2, 2022

Oslavy dnes pokračovaly bohoslužbou v londýnské katedrále svátého Pavla, ovšem za neúčasti královny. Alžbětu totiž v poslední době trápí zdravotní potíže. Zastoupil ji princ Charles. 

Ve Velké Británii je až do neděle vládou vyhlášený státní svátek. Na počest panovnice se mají po celé zemi uskutečnit tisíce akcí. 

Témata: princ Louis z Cambridge (Louis Arthur Charles) Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)