Zásadní zvrat v případu? Alec Baldwin prozradil, co se na místě střelby stalo!

Alec Baldwin 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

2. prosince 2021 21:37

Americký herec Alec Baldwin v rozhovoru, který odvysílá televize ABC, řekl, že nezmáčkl spoušť na zbrani, kterou držel při natáčení filmu Rust. Střela z této zbraně usmrtila kameramanku Halynu Hutchinsovou. Televize dnes zveřejnila ukázky z interview.

"Nezmáčkl jsem spoušť," řekl Baldwin. "Nikdy bych nenamířil zbraň proti někomu a nezmáčknul spoušť. Nikdy," řekl herec, který hrál ve snímku hlavní roli a byl také jeho producentem.

Jde o první Baldwinův televizní rozhovor od 21. října, kdy se neštěstí při natáčení westernu v Novém Mexiku stalo. Podle vyšetřovatelů členové filmového štábu Baldwinovi řekli, že není nebezpečné se zbraní zacházet. Vyšetřovatelé se stále snaží zjistit, jak je možné, že ve zbrani byl ostrý náboj.

V ukázce z interview na ABC mluví Baldwin pohnutým hlasem a rozpláče se, když mluví o kameramance Hutchinsové. Při nešťastném incidentu Baldwin do ramene postřelil i režiséra Joela Souzu.

Na otázku, jak se ostrý náboj dostal na natáčení, Baldwin odpověděl, že "nemá tušení". "Kdosi do zbraně dal ostrý náboj, kulku, která v tom místě ani neměla co dělat," řekl.

Podle vyšetřovatelů při natáčení snímku Rust nebylo vše v pořádku, co se týče zacházení se zbraněmi. Je podle nich příliš brzy na to určit, zda v tomto případu bude podána žaloba. Kvůli neúmyslnému zastřelení Hutchinsové ale už čelí civilním žalobám týkajícím se odpovědnosti za toto neštěstí.

Témata: Alec Baldwin