Steven Seagal odletěl do Caracasu. Budete se divit proč!

Steven Seagal

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. května 2021 18:07

Americký herec Steven Seagal se tento týden v Caracasu setkal s venezuelským prezidentem Nicolásem Madurem. Hrdina amerických akčních filmů devadesátých let, který má od roku 2016 i ruské občanství, přijel do venezuelské metropole jako zvláštní vyslanec Ruska a autoritářskému prezidentovi předal samurajský meč. Informovala o tom agentura EFE.

Před kamerou venezuelské státní televize Maduro s japonským mečem zapózoval, k čemuž dostal pokyny od usmívajícího se Seagala. Devětašedesátiletý herec, který narozdíl od Madura a dalších účastníků schůzky neměl roušku a byl oblečen tradičně celý v černém, se od malička věnoval bojovým uměním. Je držitelem 7. danu v aikido, jemuž se učil v Japonsku od největších mistrů.

"Měli jsme tu čest potěšit se i jeho hudebním nadáním, zahrál na kytaru. Dárek předáváme s láskou venezuelskému lidu. Děkujeme za Tvou návštěvu," napsal na twitteru Maduro a připojil k tomu krátké video ze setkání z prezidentského paláce, jehož se účastnila i Madurova manželka Cilia Floresová. Seagal, který vydal i několik desek a doma má velkou sbírku kytar a samurajských mečů, zahrál jako bluesový kytarista i v Čechách, v roce 2014 na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

Podle některých kritiků vnesl Seagal do akčních filmů v 80. letech svěží vítr. Jednak samotným aikidem, ale i svým specifickým stylem (klidná síla), oblékáním (černé sako či tříčtvrteční kožený kabát) a účesem (vlasy do culíku). K jeho slavným snímků patří mimo jiné Přepadení v Pacifiku, Aljaška v plamenech, Lovec policajtů či Ruslan, který se odehrává v Rusku.

Témata: Steven Seagal