Antonín Hájek (†35): Český rekordman se pohřešoval několik měsíců, mohl zemřít v zahraničí!

Antonín Hájek

Autor: ČTK

11. března 2023 15:57

Jak už stars24.cz informoval, ve věku 35 let zemřel bývalý skokan na lyžích Antonín Hájek. Podle informací Blesku se pohřešoval několik měsíců a údajně se nacházel v Malajsii. Mohla se mu tato země stát osudnou? Národní svaz ani rodina podrobnosti úmrtí zatím nezveřejnily.

O úmrtí českého rekordmana a pozdějšího reprezentačního trenéra, který byl podle dřívějších informací deníku Blesk od 2. října pohřešován, dnes informoval bez dalších podrobností národní svaz.

"Svaz lyžařů České republiky v pátek 10. března zasáhla zdrcující zpráva. Zemřel bývalý vynikající skokan na lyžích, český rekordman a reprezentační trenér Antonín Hájek. Jeho život vyhasl v nedožitých 36 letech," uvedl SLČR na svém webu.

Hájek byl nezvěstný řadu měsíců, od začátku října jej na základě oznámení rodiny hledala policie. Podle informací Blesku se nacházel v Malajsii.

Hájek je držitelem českého rekordu v letech výkonem 236 metrů, který předvedl na mistrovství světa v Planici v roce 2010. Rodák z Frýdlantu ukončil kariéru před osmi lety. Ve Světovém poháru startoval ve 111 závodech a byl dvakrát těsně za stupni vítězů čtvrtý. Zúčastnil se olympijských her ve Vancouveru 2010 a Soči 2014. V Kanadě skončil sedmý na velkém můstku. Na MS v letech byl nejlépe osmý.

Po skončení kariéry v roce 2015 začal s trenérskou prací. Věnoval se nejprve mládeži a v letech 2018 až 2022 vedl postupně ženskou i mužskou reprezentaci.

Témata: Antonín Hájek (skoky na lyžích)