Dagmar Havlová: Jak je to s její účastí na Pavlově inauguraci?

Dagmar Havlová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. února 2023 14:44

V Česku aktuálně probíhají přípravy na inauguraci nového prezidenta Petra Pavla. Pozváni na ni budou oba jeho žijící předchůdci i s manželkami a také vdova po prvním prezidentovi Dagmar Havlová.

Pozvánku obdrží také všech 281 členů parlamentu nebo členové nynější vlády. "Stejně jako bývalí prezidenti s manželkami a Dagmar Havlová," konstatovala budoucí kancléřka Jana Vohralíková.

Vdova po Václavu Havlovi dávala během kampaně najevo své sympatie k Pavlovi. Například sdílela záběry z aktu, kdy ho vyznamenal její muž. K volbě hlavy státu se pak v jednom z příspěvků obsáhle vyjádřila.

"Doufám a modlím se za to, aby to byl člověk moudrý, který vnese do našich srdcí a myslí klid a pocit bezpečí. Pocit vlastenectví a hrdosti na naši malou zem. Někdo, kdo nás bude chránit a bránit otevřeností, pravdomluvností a odpovědností. Kdo s námi povede slušný dialog , protože bude námi zvolen a nám se za své činy zodpovídat. Chci být občankou České republiky, která bude v zahraničí hrdě vyslovovat jméno naší země a našeho prezidenta," napsala herečka.

Témata: Dagmar Havlová Petr Pavel