Kluse pobouřil Slavík, kterého bojkotoval: Janeček nás za peníze zbavil svobody!

Tomáš Klus 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. listopadu 2021 11:01

Slavík měl jít mimo něj, rozhodl se jej s předstihem bojkotovat. Nakonec se ale Tomáš Klus přece jen potřeboval vyjádřit k tomu, co se před necelým týdnem odehrálo. Na Karlu Janečkovi nenechal nit suchou.

Klus již předem avizoval osobní bojkot Slavíka. Aktuální příspěvek sice začal slovy, že pokus o resuscitaci této značky bral původně jako dobrou zprávu. "Skutečnost, že se anketa dostala do rukou miliardáře žádná velká negativa nenaznačovala, ba naopak vypadalo to, že zmrtvýchvstání bude dechberoucí, velkolepé a že se konečně dočkáme svátku hudby v podobě, jakou si zaslouží," konstatoval na úvod.

Názor prý začal měnit už u prvních reklam, kde zmínky o hudební akci působily jen jako stafáž, naopak většinu prostoru zabíral mecenáš Janeček. A v pátečním přímém přenosu tomu nebylo jinak.

"Zdůrazňuji, že neřeším obsah sdělení Mecenáše, ale skutečnost, že k tomu, aby se mohl dle svých slov vyjádřit svobodně, zbavil svobody to nejsvobodnější možné - umění a umělce," napsal písničkář.

Kluse možná nejvíce pobouřilo, že Janeček téměř zapomněl předat po svém projevu cenu Markovi Ztracenému. Reakce prý měla být jasná. "Mělo přijít přinejmenším pohoršené zašumění, ale nestalo se nic, přitom se toho stalo tolik!" uvedl.

Hudebníci podle něj beze vzdoru sledovali miliardáře, jak si kupuje pozornost a rozjíždí kampaň. "Slavík byl chycen do zlaté klece a svou příležitost dokázat, že není jen pozlátkem, opět promeškal. Kolegové, budu rád za jakoukoli reakci," dodal.

Témata: Tomáš Klus Český slavík Karel Janeček