Farmář „Indián“ Pokorný spáchal sebevraždu! Pavel Novotný píše o "hovadu"

Jan Pokorný (indián z reality show)

Autor: Ďásková, stars24.cz

25. ledna 2018 16:04

Jan Pokorný se do paměti televizních diváků, kteří sledují pořad Farmář hledá ženu, neodmyslitelně zapsal.

Milovník všeho živého (zejména pak žen) se toho v životě nebál. Pro ostré slovo a hulvátské chování nešel nikdy daleko. 

Už během primácké reality show jej provázela celá řada kontroverzí. Vše vyvrcholilo sebevraždou jedné z účastnic blondýnky Olí, která napsala několika stránkový dopis na rozloučenou a autem odjela k lesu, kde ji po několika dnech marného hledání našli mrtvou. "Chtěla za svou kamarádkou, tak je tam... Nemohu mluvit, je mrtvá," řekl tehdy její bratr Radek. 

Její smrt přišla jen pár dnů před odvysíláním dílu, ve kterém diváci mohli vidět, jak ji Honza po společně strávené noci neomaleným způsobem odmítl.

Dnes ale přišla zpráva, že ji Jan Pokorný, zvaný Indy následoval. O jeho smrti jako první informoval prostřednictvím svého profilu na sociální síti Facebook Pavel Novotný. „Pro všechny, kdo toto složité hovado, co mělo rádo zvířátka, ženy a život a víc dobrého o něm říci nedovedu, znali, mám smutnou zprávu. "Farmář" Honza "Indy" Pokorný je po smrti. Našli ho před pár hodinami - prý zrovna zapadalo slunce, což by se mu líbilo - na známém místě pod Kuňkou, kousek od jeho koní,“ napsal Novotný. Uvedl také, že Pokorný odešel dobrovolně.

„Honza byl povaha složitá, nestálá bytost, kterou, myslím, v posledních letech neustále doháněly průsery minulosti plus přibývaly problémy nové. Evidentně mu tu také, jak se říká, hořela půda pod nohama,” pokračoval bulvární novinář. Narážel tak na možnost, že Indyho k tragickému kroku vedla finanční tíseň. 

Informaci o dobrovolném odchodu z tohoto světa potvrdila i policie. "Můžu potvrdit, že jsme ve středu v obci Ráby ve večerních hodinách našli mrtvého muže ročník 1964. Na místě nebyly shledány stopy násilí," uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

Jan Pokorný byl na Pardubicku dobře znám. Nebylo to jen díky sledované reality show, ale i díky jeho farmě pod Kunětickou horou, která se stala oblíbeným cílem rodinných výletů. V roce 2013 mu ale nejspíš někdo zapálil srub, který tvořil zázemí jeho podhradní farmy. Z ní tak zbyly jen ohořelé trosky. 

Show se zúčastnil v roce 2012. Tehdy prozradil, že je třikrát rozvedený, má dvě děti a v minulosti se léčil se závislostí na alkoholu. Jen týden po smrti soutěžící Olí oznámil, že si bere manažerku Renatu. Na obřadu byly pořízeny velice pikantní snímky, které odhalily, že se nevěsta Renata vdávala bez spodního prádla. Měsíc po svatbě však následoval méně pikantní rozvod.

O rok později postihla Indyho další tragická událost, při které šlo o život jeho dceři a jejímu příteli. Část jeho dřevěného ranče totiž během noci zachvátily plameny. Při požáru, který vypadal jako úmyslně založený, se tenkrát Honza nadýchal kouře a musel být hospitalizován. 

Témata: Jan Pokorný (indián z reality show) sebevražda Hrad Kunětická hora TV Prima Pavel Novotný