Pohřeb Trumpové (†73): Fotky z kostela zveřejnil i prezidentův mluvčí

Ivana Trumpová, autor: Christopher Peterson

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. července 2022 14:18

V USA se ve středu definitivně rozloučili s náhle zesnulou Ivanou Trumpovou, exmanželkou bývalého amerického prezidenta s českými kořeny. Zastupoval někdo na obřadu český stát?

Snímky z útrob newyorského kostela, v němž se nejbližší včera rozloučili se zlínskou rodačkou, sdílel na twitterovém profilu také mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Není přitom jasné, zdali například on sám či někdo jiný z prezidentské kanceláře obřad navštívil.

Katolický kostel sv. Vincence Ferrerského, New York.Poslední rozloučení s Ivanou Trumpovou.🙏🕊 pic.twitter.com/naWe2N5zhj

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) July 20, 2022

Prezident Miloš Zeman každopádně kondoloval rodině, konkrétně synům Donaldovi a Ericovi a dceři Ivance, jimž v dopise vyjádřil upřímnou soustrast. 

Zeman si Trumpové velmi vážil. "Rád vzpomínám na naše společná setkání a zajímavé, inspirativní diskuse, které jsme na nich vedli. Vaše matka byla nejen vynikající sportovkyní a schopnou manažerkou, ale také si ji pamatuji jako laskavého a srdečného člověka," napsal.

Podle prezidenta zůstala Trumpová hrdou Češkou, která na vlast nikdy nezapomněla. "Dovolte mi tedy, prosím, ještě jednou, abych vyslovil svoji lítost nad ztrátou, která Vás i nás všechny postihla," uzavřel dopis.

Témata: Ivana Trumpová Miloš Zeman Jiří Ovčáček