Registrace na očkování: Kdy se dostane na další občany? Babiš něco naznačil!

Andrej Babiš jako první podstoupil očkování proti koronaviru.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. února 2021 16:16

Očkování je světlem na konci tunelu, zvlášť když epidemie koronaviru v Česku stagnuje. Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes naznačil, jaký je plán pro vakcinaci obyvatelstva. Kdy se dostane na další skupiny občanů?

Pro registrace na očkování proti koronaviru v Česku nadále platí stejná pravidla, hlásit se smějí pouze nejstarší občané a zdravotníci. Snad již od dubna by se však mohlo postupně dostávat i na další obyvatele.

Po návštěvě pražské Thomayerovy nemocnice to naznačil premiér Andrej Babiš (ANO). Podle jeho tvrzení by v druhém čtvrtletí mohlo být očkováno několik desítek tisíc lidí denně.

Mluvil jsem i s paní primářkou, která má na starosti očkování. Zatím mají kapacitu 600 lidí denně, ale samozřejmě se připravují na druhý kvartál, kde bychom měli dosáhnout celorepublikově 100 tisíc očkovaných denně.

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) February 4, 2021

"Mluvil jsem i s paní primářkou, která má na starosti očkování. Zatím mají kapacitu 600 lidí denně, ale samozřejmě se připravují na druhý kvartál, kde bychom měli dosáhnout celorepublikově 100 tisíc očkovaných denně," uvedl.

Nynější čísla přitom ukazují výrazně pomalejší tempo očkování. Za středu 3. února je vykázáno 13 400 očkování, za celou dobu je to pak něco málo přes 310 tisíc vakcinací. 

Témata: očkování Andrej Babiš Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)