Nouzový stav v Česku? Nový ministr řekl, jak se staví k této možnosti!

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. září 2020 14:44

Česko bude koronavirovou epidemii dál řešit pod vedením nového ministra zdravotnictví. Roman Prymula již o uplynulém víkendu řekl, jak se staví k možnosti vyhlášení nouzového stavu.

Již několik dní se v Česku mluví o možnosti znovuzavedení nouzového stavu kvůli nynější epidemiologické situaci v zemi. Vláda jej může vyhlásit v případě nebezpečí, které ve značném rozsahu ohrožuje životy a zdraví.

K této věci má pochopitelně co říct i ministr zdravotnictví, kterým bude nově Roman Prymula, který nahradí Adama Vojtěcha. Ten dnes ráno po téměř třech letech v čele úřadu oznámil svou rezignaci.

Prymula se ještě jako vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví o víkendu objevil v diskuzním pořadu Partie, kde uvedl, že je třeba uvažovat o vyhlášení nouzového stavu, který by kabinetu umožnil zavádění závažnějších celoplošných opatření.

Premiér Andrej Babiš minulý týden připustil, že by k vyhlášení nouzového stavu mohlo dojít v případě, že to zdravotnictví bude potřebovat. Naopak podle ministra vnitra Jana Hamáčka zatím něco takového není na stole.

Témata: Roman Prymula Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Vláda ČR