Osudné rozhodnutí Šurala (†28): Měl letenku, tak proč jel autem? Poslední záběry před smrtí!

Josef Šural 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. dubna 2019 17:30

Mohl Josef Šural (†28) zůstat naživu? Český fotbalista hrající v dresu tureckého týmu Alanyaspor zemřel při tragické nehodě mikrobusu, když se vracel z ligového zápasu v Kayseri do 570 km vzdálené Antalye! Jenže jak se ukázalo, měl původně letět. Proč se tedy on a jeho šest spoluhráčů rozhodlo jet mikrobusem?

Po nedělním zápase proti Kayerisportu, který Šural proseděl na lavičce a který skončil výsledkem 1: 1, dostal tým na pondělí volno. Cizinci z klubu Alanyaspor Steven Caulker, Djalma Campos, Wanderson Baiano, Papiss Demba Cisse, Isaac Sackey, Welinton Souza a Josef Šural se tedy rozhodli, že si objednají soukromý odvoz.

Fotbalisté se z vnitrozemí na pobřeží se vydali po vlastní ose. Podle tiskového mluvčího klubu přitom měli stejně jako ostatní jako ostatní fotbalisté zarezervovanou letenku! Jenže zmínění hráči čele se Šuralem si chtěli cestu domů využít i jako menší poznávací zájezd. To alespoň tvrdí mluvčí klubu.

„Rozhodli se poznat Turecko. Mezi městy to je velká vzdálenost, takže se chtěli zastavit v některých destinacích, zajít do vyhlášených restaurací, citují mluvčího klubu turecké média.

Podle jiných informací zvolili fotbalisté cestu po silnici proto, že spěchali domů! Letadlem by s ostatními totiž mohli odletět až v pondělí. Šural měl navíc na pondělí domluvený sraz s jiným českým fotbalistou působícím v Turecku - Ondřejem Čelůstkou.

Ať už to bylo jakkoliv, zastavili se hráči i v luxusní nákupní centrum v Neveshire, kde si společně objednali jídlo v jednom ze stánků s rychlým občerstvením. Zachytila je při tom průmyslová kamera. Jde o poslední záběry, na kterých je Šural naživu.

Podle tiskového prohlášení došlo k osudové nehodě přibližně 2 kilometry od sídla klubu. Boční posuvné dveře se při nehodě otevřely a Šural z automobilu vyletěl ven – jeho spoluhráči měli štěstí, že naopak zapadli dovnitř a tak z nehody vyvázli s lehkými zraněními.

Šural skončil ve velmi vážném stavu v nemocnici, podle klubového doktora Ismaila Yetkina utrpěl několik závažných zlomenin včetně fraktur obratlů, žeber a obou nohou. Lékaři ho úspěšně operovali, před druhou plánovanou operací ale bohužel český reprezentant zemřel.

Témata: Josef Šural Turecko Fotbal Antalyaspor