Střelba v Hamburku: Po útoku v centru svědků Jehovových několik mrtvých

Německá policie, ilustrační foto

Autor: ČTK, stars24.cz

9. března 2023 22:57 | Aktualizováno: 10. března 2023 0:00

Při střelbě v kostele svědků Jehovových v německém Hamburku zemřelo dnes večer několik lidí a další utrpěli zranění. Policie hovoří o situaci velkého rozsahu a vyzývá občany, aby se místu vyhnuli, informovala agentura DPA. Média píší až o sedmi obětech.

Podle deníku Bild si střelba vyžádala sedm mrtvých a osm zraněných. Server Focus Online s odvoláním na záchranné složky informuje o šesti obětech a několika těžce zraněných. Uvedl také, že pachatelé jsou zřejmě stále na útěku. Tomu však podle policejního mluvčího zatím nic nenasvědčuje.

"Všichni mrtví mají střelná zranění," uvedl policejní mluvčí, který však neuvedl žádnou konkrétní bilanci obětí incidentu. Policie také uvedla, že zatím nemá žádné potvrzené informace o motivech činu. "Žádáme vás, abyste nesdíleli žádné nepodložené domněnky a nešířili fámy," uvedla policie na twitteru.

Hamburské ministerstvo vnitra vydalo varování, v němž hovoří o "krajním nebezpečí". "Dnes kolem 21:00 střílel jeden nebo více neznámých pachatelů na lidi v kostele," uvádí se v prohlášení ministerstva.

Ve čtvrti Alsterdorf ve velkém zasahují záchranné složky a speciální jednotky policie, uvedla DPA. Okolí incidentu je uzavřeno a policie vyzvala řidiče, aby do oblasti nejezdili. "Vyhněte se nebezpečné oblasti. V nebezpečné oblasti zůstaňte na místě a prozatím nevycházejte," uvedla policie.

Témata: Německo střelba v Německu Policie Německo