Vladimir Putin mluvil se studenty. Jeden z nich naznačil, že ho chce následovat

Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

26. ledna 2023 16:50

Vladimir Putin zatím nereagoval na ohlášené dodávky západních tanků Ukrajině, kterou Rusko téměř před rokem napadlo. Sešel se však se studenty, přičemž jeden z nich naznačil, že ho chce v profesní kariéře následovat.

Putin ve středu navštívil Moskevskou státní univerzitu a promluvil se studenty. Jeden z nich se mu například pochlubil, že se zúčastnil "speciální vojenské operace" a sní o práci pro tajnou službu FSB. Putin mu jako její někdejší ředitel odvětil, že jeho ambice budou brány v potaz. 

Další z mladíků navázal slovy, že se staral o trojici mladších sourozenců, když jeho matka v loňském roce odešla na frontu dělat zdravotní sestru. Ruský prezident poznamenal, že se jí klaní. 

Šéf Kremlu pak mluvil o "zrušení" ruské kultury, o které se podle něj snaží Západ prostřednictvím války na Ukrajině. Sám přitom řekl, že Rusové si dál budou užívat Beethovena nebo Bacha. 

Putin také udělal pouze nepřímou narážku na současné mezinárodní napětí, když s odkazem na spojenecké jednotky rozmístěné v členském státě NATO poznamenal, že Německo - "přísně vzato" - zůstává pod americkou vojenskou okupací.

Témata: Vladimír Putin