Zastřelení policisté v Německu: Ve vazbě jsou kvůli případu dva lidé!

Německá policie, ilustrační fotografie.

Autor: stars24.cz, ČTK

1. února 2022 16:08

Dva muži, které v pondělí zatkla německá policie kvůli podezření, že při silniční kontrole zabili dva členy policejní hlídky, jsou ve vyšetřovací vazbě. Dnes o tom rozhodl soud v Kaiserslauternu, informovala agentura DPA. Podle vyšetřovatelů bylo motivem střelby nejspíš pytláctví, protože muži vezli v autě nelegálně ulovená zvířata.

Devětadvacetiletý policista a jeho o pět let mladší kolegyně přišli o život v pondělí brzy ráno. V blízkosti města Kusel ve spolkové zemi Porýní-Falc zastavili podezřelou dodávku, v jejímž kufru našli množství zastřelené zvěře. Posádka na ně pak začala střílet.

Čtyřiadvacetiletá policistka zemřela poté, co ji kulka zasáhla do hlavy. V té době nedržela zbraň, řekli dnes na tiskové konferenci vyšetřovatelé. Na jejího kolegu pachatelé vystřelili celkem čtyřikrát a nejméně jednou jej zasáhli do hlavy. Policista ze služební pistole vystřelil čtrnáctkrát, nikoho ale nezasáhl.

Podle dosavadních poznatků policie stříleli oba zatčení muži. Mladší z nich, kterému je 32 let, to ale popírá. Druhý zatčený, kterému je 38 let, odmítl vypovídat. Podle policie už měl dříve problémy se zákonem kvůli pytláctví a dopravním deliktům.

Policie zatkla podezřelé ve městě Sulzbach v Sársku díky tomu, že jeden z nich na místě činu nechal svůj řidičský průkaz i průkaz totožnosti.

Témata: Policie Německo Německo