David Copperfield před soudem? Zmrzačil mě při vystoupení! tvrdí muž. A kouzelník musel odhalit známý trik!

David Copperfield 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. dubna 2018 16:47

David Copperfield patří k nejslavnějším iluzionistům současnosti. Jistý Gavin Cox teď ale tvrdí, že jeho vystoupení nemusí být jen zábava, ale že při nich může jít i o život.

Soudcům se naskytl neobyčejný pohled do zákulisí Copperfieldovy kouzelnické show. A to díky muži, jež tvrdí, že mu známý kouzelník způsobil těžká zranění. Mělo se tak stát v roce 2013, kdy se tento muž jako dobrovolník nechal Copperfieldem „zmizet“, během magického představení v Las Vegas.

Gavin Cox, jak zní jméno zraněného muže, tvrdí, že během triku spadl a v důsledku pádu si vážně poranil mozek. Jeho právník tvrdí, že jej léčba vyšla na více než 400 tisíc liber. Copperfieldovi právníci neuspěli s žádostí, aby bylo soudní líčení uzavřeno před veřejností. Nechtěli, aby se na světlo dostali utajené podrobnosti o tom, jak triky probíhají.

Podle mluvčího produkční společnosti byl nicméně trik z bezpečnostních důvodů z lasvegaské show vyřazen. Lidé od Davida Copperfielda vyjadřují nad celou událostí politování a tvrdí, že slavný kouzelník tento trik prováděl více než 20 let a nikomu se nikdy nic nestalo.

U soudu vyšlo najevo, jak celé číslo probíhalo. Ve chvíli, kdy měli účinkující, jež byli náhodně vybíráni z publika, „zmizet“, ve skutečnosti utíkali úzkou chodbou do zákulisí. Chodba ale byla temná, neosvětlená a na podlaze bylo zcela nevhodně umístěno několik vystouplých prahů.

Podle Copperfieldových obhájců ale sám kouzelník onou chodbou probíhal deset minut před Coxem během jiného čísla a vše se obešlo bez sebemenších potíží. Náhodně vybraný divák již ale o chvíli později takové štěstí neměl.      

Témata: David Copperfield