V Nepálu se zřítilo dopravní letadlo. Uhořelo 38 lidí!

Letecká tragédie v Nepálu.

Autor: ČTK, stars24.cz

12. března 2018 12:19

Na mezinárodním letišti v nepálské metropoli dnes při přistávání havarovalo letadlo soukromé bangladéšské společnosti US-Bangla Airlines. Stroj zachvátily plameny a z místa stoupá dým. Neštěstí si vyžádalo 38 mrtvých a 23 zraněných. Deset osob je pohřešováno.

Na palubě letounu soukromé bangladéšské společnosti US-Bangla Airlines bylo 71 lidí. Stroj při havárii zachvátily plameny a z místa stoupal dým.

Neštěstí se stalo ve východní části letiště. Britský deník The Independent napsal, že letoun mířící do Káthmándú z Dháky skončil mimo ranvej na nedalekém fotbalovém hřišti.

Podle snímků na internetu byl požár uhašen, letoun byl silně poničen a rozpadl se na několik kusů. Příčiny nehody nejsou známy.

Letiště se nachází v nadmořské výšce 1338 metrů a má jen jednu ranvej. Podle ředitele nepálského leteckého úřadu mohly být příčinou technické problémy stroje, zřejmě turbovrtulového dopravního letadla Bombardier Dash 8. "Letadlo mělo přistávat z jihu, ale přistávalo ze severu," sdělil nepálský letecký úřad.

Témata: nepál Letecké nehody