Lék na koronavirus? Brit si ordinoval vlastní medicínu, takhle to dopadlo!

Connor Reed

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. března 2020 10:10 | Aktualizováno: 6. března 2020 13:04

Zatímco po celém světě se vědci snaží stvořit lék nebo vakcínu proti novému koronaviru, v čínském epicentru nákazy svérázně léčil záhadnou nemoc britský učitel Connor Reed. Jak to s ním nakonec dopadlo?

Lék na koronavirus, kterým už je nakaženo i 12 lidí v Česku, zatím neexistuje, přesto jsou ale lidé, kteří novou nemoc Covid-19 překonali. Řadí se mezi ně pětadvacetiletý Brit Connor Reed, velšský učitel, který přes rok učí na jedné ze škol v čínském Wu-chanu, epicentru nákazy. Ten si vedl deníček, kde popisoval svůj svérázný boj s nemocí.

O jeho případu informuje např. britský deník Daily Mail. Reed měl smůlu v tom, že u něj měla choroba těžší průběh. U zhruba 80 procent infikovaných lidí způsobí koronavirus běžné nachlazení, on však dost trpěl. „Byla to nejhorší nemoc, kterou jsem prodělal,“ nechal se dokonce slyšet. Zprvu si ordinoval velice zajímavou medicínu.

„Bolí mě v krku. Vzpomněl jsem si, jak mě léčila máma, když jsem byl dítě. Smíchal jsem si horkou vodu s medem a to popíjím,“ napsal si druhý den nemoci. „Do horké vody s medem jsem si dal whisky. Je to dobré a pomáhá,“ popsal už o den později zlepšovák.

Uběhl ale další týden a Reed musel konstatovat, že „vlastní medicína“ nezabírá. „Mám teplotu. Dopil jsem čtvrtlitrovou lahev whisky a necítím se dost dobře na to, abych šel ven a koupil další. Navíc si už nemyslím, že by mi teď horká voda s medem a whisky pomohla,“ přiznával.

Až po 52 dnech se Brit dozvěděl, co mu doopravdy je. „Nemocnice mi oznámila, že jsem byl infikován novým typem koronaviru. Měl bych být rád, nyní už tuto nákazu nemohu chytit, jsem imunní,“ zaradoval se Reed.

Témata: Connor Reed Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Wu-chan