Pákistán v pozoru: O zadržené Tereze z Česka píše arabský svět!

Tereza H. zadržená v Pákistánu

Autor: stars24.cz

14. ledna 2018 7:56

Jedenadvacetiletá Češka, kterou pákistánské orgány zatkly na letišti ve městě Láhaur kvůli údajnému pašování několika kilogramů heroinu, je v současnosti ve vyšetřovací vazbě, kde čeká na soudní líčení. Jak na celý incident reagovala arabská média?

Pákistánská média uvádějí, že byla mladá dívka v Pákistánu na tříměsíční vízum, které jí platilo do 14. února. Server ProPakistani uvádí, že se žena pokoušela heroin propašovat do Abú Zabí.

Podle zpráv u Islámábádu prošla dívka protidrogovou kontrolou, teprve poté byla chycena. Sama prý měla tvrdit celníkům, kteří ji nechtěli protidrogovým kontrolórům pustit, že se ve městě Láhaur provádějí pravidelné razie kvůli drogám.

Češka, která byla vzata do vazby, prý věděla, že je v jejím zavazadle něco ukrytého, netušila však, že jde o heroin.

Dle pákistánského listu Dawn žena popřela, že by drogy do svého zavazadla dala sama. Při předběžném výslechu také řekla, že je v Pákistánu již počtvrté a že její obchodní partner se jmenuje Tárik.

Připomeňme, že Češku zadrželi celníci ve středu poté, co prošla dvěma kontrolami na mezinárodním letišti v pákistánském velkoměstě Láhaur. Česká občanka mířila do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

"V současné chvíli stále probíhá vyšetřování zadržené Češky ze strany celníků, konkrétně oddělení pro vyšetřování a stíhání. Dotyčná se nachází v prostorách celnice v Láhauru, mimo letiště," sdělilo ministerstvo zahraničí. Dobu vyšetřování podle MZV v tuto chvíli nelze odhadnout.

Po ukončení vyšetřování by mladá žena měla být poslána do vyšetřovací vazby a případem se bude zabývat soud. "Žádný termín soudního líčení nám nebyl pákistánskou stranou potvrzen," doplnilo ministerstvo.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán