Ovčáček se dopálil kvůli slovům o Zemanovi: To je prasácká dezinformace a prolhaná špinavost!

Miloš Zeman volil v prezidentských volbách, 2. kole.

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

18. února 2019 21:18

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček opět tvrdě napadl novináře! Tvrdí, že se uchylují k dezinformacím ohledně zdravotního stavu prezidenta Miloše Zemana!

Novinář serveru Seznam Zprávy se Ovčáčka prostřednictvím SMSky zeptal na otázku ohledně trestního oznámení Hradu na brněnského radního Svatopluka Bartíka. Ten o Zemanovi v listopadu 2017 napsal, že má rakovinu a že mu zbývá jen pár měsíců života.

Žurnalista poukázal na to, že znalec doporučil prezidentovi, aby podstoupil další vyšetření, která by mohla zjistit přítomnost zhoubného nádoru. A tak ho samozřejmě zajímalo, jestli Zeman něco takového podstoupil, a pokud ano, jaké byly výsledky.

Redakce Seznam Zprávy vyrazila na pomoc lháři Bartíkovi a dezinformačními metodami se snaží zpochybnit zdraví pana prezidenta. Odpověděl jsem mimořádně tvrdě. Takové praktiky totiž do slušné společnosti nepatří. pic.twitter.com/Dy1CTLCb54

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 18. února 2019

A to Ovčáčka pořádně vytočilo! „Píšete absolutní nesmysly a výmysly a tím zjevně účelově překrucujete dezinformační kauzu Bartík,“ zareagoval hradní mluvčí. Novinář se ovšem bránil tím, že píše jen to, co uvedla policie, a trval na odpovědi. „Na dezinformační praktiky zásadně nereaguji,“ usadil ho Ovčáček.

Celou konverzaci následně mluvčí zveřejnil na sociálních sítích. „Redakce Seznam Zprávy vyrazila na pomoc lháři Bartíkovi a dezinformačními metodami se snaží zpochybnit zdraví pana prezidenta. Odpověděl jsem mimořádně tvrdě. Takové praktiky totiž do slušné společnosti nepatří,“ postěžoval si následně.

Tím ale s kritikou novinářů neskončil! „Další prasácká dezinformace. Ukazuje se, jakých prolhaných špinavostí jsou schopna mainstreamová média,“ prská Ovčáček. „‪Jak zjistily v uplynulých hodinách dobře informované zdroje, někteří mainstreamoví novináři trpí rakovinou duše,“ zaútočil na novináře mluvčí Hradu.

Témata: Jiří Ovčáček Media Miloš Zeman