Vážná nehoda vlaku v Holešově: Devět zraněných po srážce s nákladním autem

V Holešově se srazil vlak s nákladním autem. (5.6.2023)

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

5. června 2023 9:50

Devět zraněných si vyžádala ranní srážka osobního vlaku s nákladním autem na železničním přejezdu v Holešově. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Železniční provoz na trati bude kvůli nehodě přerušen zřejmě až do brzkých odpoledních hodin.

O nehodě, k níž došlo krátce po 7. hodině v místní části Dobrotice, informovali na sociálních sítích policisté i krajští hasiči, přičemž zveřejnili fotografie z místa. Vlak, v němž cestovalo zhruba 50 lidí, po nárazu částečně vykolejil.

Jeden člověk utrpěl těžší zranění, dalších osm lehčí. Na místo dorazil evakuační autobus ze Zlína, který dopravil nezraněné cestující na vlakovou stanici. Z nákladního auta unikly provozní kapaliny, vykolejená vlaková souprava byla zajištěna proti dalšímu pohybu.

"Vzhledem k vážné situaci na místě nehody lze předpokládat, že omezení vlakového provozu bude trvat několik hodin," uvedli hasiči. Podle webu Českých drah se s mimořádností v provozu počítá do 14 hodin, zatím je v úseku Bystřice pod Hostýnem - Holešov a zpět zavedena náhradní autobusová doprava.

Témata: Nehody vlaků Zlínský kraj Hasiči Policie ČR