Hromadná nehoda u Bochova: Srazilo se 13 aut, naštěstí se obešla téměř bez zranění

U Bochova došlo k hromadné nehodě. (15.3.2023)

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

16. března 2023 9:18

Hromadnou nehodu celkem třinácti vozidel řešili policisté od středečních odpoledních hodin na silnici I/6 poblíž Bochova na Karlovarsku. Na vině bylo především počasí. Zranili se dva lidé, komunikace byla několik hodin uzavřena.

Podle policie k nehodě došlo kolem půl páté poté, co třiapadesátiletý řidič nákladního automobilu Ford jedoucího ve směru na Karlovy Vary zřejmě nepřizpůsobil jízdu hustému sněžení, dostal smyk a následně se v protisměru střetl s osobním automobilem Škoda.

Devatenáctiletá řidička následně se svým Opelem narazila do v koloně stojících vozidel Peugeot a Volkswagen. Druhé jmenované auto pak narazilo do dalších dvou. "Vlivem všech těchto nárazů mělo následně dojít ještě k několika dalším drobným střetům jednotlivých stojících osobních automobilů v místě dopravní nehody," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Do nehody se nakonec zapojilo celkem deset osobních a tři nákladní vozidla, naštěstí došlo jen k lehkému zranění dvou osob. Silnice byla po několik hodin uzavřena a provoz musel být veden po objízdné trase.

"Všichni řidiči se podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která u všech vyšla s negativním výsledkem," dodal Kopřiva s tím, že příčina a okolnosti incidentu jsou předmětem dalšího šetření.

Témata: Dopravní nehody Policie ČR