Děkan Ševčík má problém. Dnes se bude řešit jeho pokračování na VŠE

Miroslav Ševčík, děkan Národohospodářské fakulty VŠE

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. března 2023 10:40

Osmnáct lidí zadržela policie kvůli pokusu sundat ukrajinskou vlajku z Národního muzea po sobotní protivládní demonstraci. Fotky dokazují, že do dění na místě se zapojil i děkan Národohospodářské fakulty VŠE Miroslav Ševčík. O jeho dalším osudu se má dnes rozhodnout.

Vysoká škola ekonomická totiž v neděli uvedla, že vystupování děkana je za hranou dlouhodobě. "Ačkoli si to pan děkan myslí, nelze oddělit jeho soukromé názory a činy od faktu, že zastává veřejnou funkci," stojí ve vyjádření.

Rektor Petr Dvořák se dnes má se Ševčíkem sejít. Poté bude vydáno prohlášení ohledně dalších kroků. 

Ševčík včera pro ČTK uvedl, že neví, co je mu vytýkáno. Potyčky před muzeem se podle svých slov nezúčastnil. Přítomnost u budovy vysvětlil tak, že ho cestou ze setkání s rodinnými příslušníky na ulici oslovil neznámý člověk kvůli tomu, že ho zbili policisté.

Děkan řekl, že muže ještě s náhodně procházejícím právníkem doprovodil zpět k muzeu, kde mluvil s příslušníkem antikonfliktního týmu. "Bohužel v té chvíli přišel asi rozkaz a shodou okolností mě natlačili na zeď," řekl agentuře. Dodal, že o předchozím útoku na muzeum nevěděl.

Témata: Miroslav Ševčík VŠE Praha Policie ČR