Česká pošta na inauguraci Petra Pavla: Na Hradě budou mít speciální razítko

Petr Pavel

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

8. března 2023 11:01

Na Pražském hradě zítra proběhne inaugurace nového českého prezidenta Petra Pavla. Zájemci budou moci díky České poště získat památku na tento den. Stačí mít připravenou pohlednici či dopis se známkou.

Pouze v den inaugurace nového prezidenta budou mít zájemci možnost si nechat orazit pohlednici či dopis se známkou příležitostným poštovním razítkem na pobočce na třetím nádvoří Pražského hradu. Jde o tradici od dob prezidentství Václava Havla.

"Oraženou zásilku s poštovní známkou mohou zaslat svým nejbližším ještě deset dnů po 9. březnu, tedy do 18. března včetně," uvádí Česká pošta na webu. Razítko červené barvy obsahuje text "Inaugurace prezidenta Petra Pavla, PRAHA 012 – Hrad" a v jeho obrazu je znázorněna prezidentská standarta.

Zvolený prezident Pavel zároveň dělá poště starosti. Po svém zvolení se totiž nechal slyšet, že nepotřebuje být na poštovní známce, ačkoliv jde v případě hlavy státu o tradici. Vysvětlil to tím, že se mu na nich mnohem více líbí motivy památek či přírodních krás.

Témata: Česká pošta Petr Pavel Pražský Hrad