Vratislav Mynář podá trestní oznámení: Sklad alkoholu v Lánech byl téměř prázdný, tvrdí Hrad

Vratislav Mynář

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. března 2023 8:38

Vedoucí kanceláře končícího prezidenta Vratislav Mynář podá jejím jménem trestní oznámení kvůli hospodaření Správy Pražského hradu. Jak mimo jiné uvedl, sklad alkoholu v Lánech měl být nalezen téměř prázdný.

Kancelář prezidenta připomněla, že za posledních dvanáct měsíců proběhly několikastupňové kontroly hospodaření Správy Pražského hradu. Na starosti je měl Nejvyšší kontrolní úřad.

Mynář už dříve na základě zjištěných údajných pochybení rozhodl o odvolání bývalého ředitele SPH Ivo Velíška z funkce. Nyní má následovat dokonce podání trestního oznámení. 

Pochybení se podle vyjádření Pražského hradu mají týkat opravy a stavebních úprav Vikárky, výběru a svozu peněz v hotovosti v areálu, hospodaření se dřevem na Pražském hradě i zámku Lány či hospodaření a nakládání se stáčeným alkoholem z ovoce z vlastní produkce.

"Po odvolání Ing. Velíška a Ing. (Michaely) Javůrkové (bývalé ředitelky Odboru zámek Lány - pozn. red.) z funkcí byl nalezen sklad alkoholu na zámku Lány téměř prázdný a bylo zde konstatováno vysoké manko," uvedla mimo jiné Kancelář prezidenta republiky na webu. 

Témata: Vratislav Mynář Pražský Hrad Zámek Lány