Smrtelná nehoda v Poniklé: Náraz do domu nepřežil spolujezdec

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

28. února 2023 8:36

V Poniklé na Semilsku došlo v pondělí vpodvečer k tragické dopravní nehodě. Spolujezdec nepřežil náraz osobního automobilu do rodinného domu. Řidič havarovaného vozu skončil v nemocnici. Provoz byl obnoven až v pozdních večerních hodinách.

K nehodě došlo kolem půl šesté večer na silnici I/14. "Řidič osobního vozidla Seat Leon jel ve směru od Jablonce nad Jizerou na Jilemnici, kdy po projetí pravotočivé zatáčky ze zatím nezjištěných příčin vjel do protisměru a následně narazil po levé straně komunikace do zdi rodinného domu," uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

"Spolujezdec na předním sedadle při nehodě utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě dopravní nehody i přes okamžitou pomoc záchranářů bohužel podlehl. Jednalo se o muže mladého věku," dodala.

Zraněného řidiče převezli záchranáři s blíže nespecifikovaným zraněním do nemocnice v Liberci, kde mu měla být odebrána krev kvůli možné přítomnosti alkoholu. Pro další zkoumání bylo zajištěno i havarované vozidlo.

Provoz na silnici byl v místě nehody obnoven až před 22. hodinou, mezitím se jezdilo odklonem přes Roprachtice. Okolnosti a příčinu tragédie vyšetřují policisté z Dopravního inspektorátu v Semilech a semilští kriminalisté. Při nehodě také došlo k poškození části obvodové zdi rodinného domu.

Témata: Dopravní nehody Policie ČR