Kofila slaví 100 let. Zákazníci ji k výročí dostanou ve speciálních obalech

Kofila má speciální výroční obaly.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

15. února 2023 16:56

V regálech se sladkostmi ji najdete snad za všech okolností. Je tomu rovných sto let, co se na trhu objevila čokoládová tyčinka Kofila. Výrobce připravil ve spolupráci se studenty designu speciální výroční obaly.

Orion připomíná, že Kofila se na trhu objevila v roce 1923. "Její jedinečná kávovo-čokoládová chuť okouzlila mnohé, ale nebyla to pouze chuť, která se stala tak ikonickou. Byl to i její unikátní obal, který navrhnul tehdy začínající umělec Zdeněk Rykr," stojí na webu.

Na Rykra nyní navazují mladí studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, kteří ke stému výročí legendární tyčinky navrhli designovou edici obalů. Inspirovat se nechali nejen kávou a čokoládou, ale také původním designem nebo populárními dobovými vzory.

Vzniklo tak celkem 80 unikátních obalů, z nichž porota vybrala ty nejzajímavější. "Designových edicí je symbolicky sedm, stejně jako je sedm dní v týdnu," vysvětlila univerzita. Značka také vytvořila speciální komunikační kampaň, se kterou se lidé setkají v průběhu února.

Kofila kromě originální příchuti nabízí už deset let také "latte" verzi, která se v sobě snoubí krémovou mléčnou náplň obohacenou o kousky rozpustné kávy.

Témata: Kofila